
Het idee van de werelden ontstond toen we in aanloop naar de realisatie van werelddovendag binnen de werkgroep spraken over de dovenwereld. Wat is eigenlijk DE dovenwereld, is het tastbaar, wat bedoelt iemand als hij/zij het daar over heeft? Is de dovenwereld van de éen vergelijkbaar met de dovenwereld van de ander. En als er een dovenwereld is, is er dan ook een horende wereld, een slechthorende wereld en zijn we dan allemaal van elkaar gescheiden of zijn er ook werelden die we delen?
We besloten voor werelddovendag te streven naar EEN wereld voor iedereen. Waarbij we niet zijn uitgaan van de verschillen in mate van horen, of communicatie varianten maar een wereld gebaseerd op overeenkomsten. Waar taal een middel is om nader tot elkaar te komen, en geen voorwaarde om te kunnen verbinden zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar inspireren.
Zo ontstond het idee van De WERELDEN.
Alle werelden komen samen op verschillende leefgebieden: Wereldkeuken, kenniswereld, kids world, de sport, spel en bewegingswereld, leefstijlwereld, wereldwijsheden(symposia en ervaringsverhalen), de theaterwereld en de kenniswereld.
ONE world