W buitenwereld 1

Sport, spel en beweging

Hoe mooi is Den Bosch! Nu je hier toch bent zou ik zeker een kijkje nemen in deze mooie en gezellige stad. Je kunt je aanmelden voor een rondvaart op de Binnendieze of een stadswandeling verzorgd door het Bossche Gebaar. SH Jong staat garant voor leuke Sport en Spel activiteiten naast de Verkadefabriek.  En in de Villa kan men aanschuiven om kennis te maken met bordspellen.

Ook vind je onderaan deze pagina een aantal suggesties die je zelf - buiten ons om - kunt boeken, zoals een sloep huren of de toren van de Sint Jan beklimmen.

Bordspellen

Bordspellen

11.15 - 15.15     VILLA

Onder leiding van Deaf Meeples

Deaf meeples verzorgen de spelletjes die je in de villa kunt spelen tussen 11:15 en 15:15.
Welke spellen ze mee zullen nemen laten we jullie nog weten!

Rondvaart

Rondvaart Vestingroute

12.30 - 13.30

Er is NOG een rondvaart.

Deze rondvaart neemt ons mee in de zg. Vestingroute door Den Bosch. Deze kunnen geboekt wroden via onderstaande buttons..

De rondvaart kost € 10,00 p.p. Er zijn 10 plekken per rondvaart. Schrijftolk en gebarentolk varen mee om de verhalen van de schipper te vertalen.

     vol    
Rondvaart

Rondvaart Binnendieze

13.15 - 14.15  (VOL) én  14.15 - 15.15 (VOL)

Ontdek de mooie binnenstad van Den Bosch vanaf de Binnendieze. 

Er zijn twee rondvaarttochten. Deze kunnen geboekt worden via onderstaande buttons.

Deze rondvaart kost € 10,00 p.p. Er zijn 13 plekken per rondvaart. Schrijftolk en gebarentolk varen mee om de verhalen van de schipper te vertalen.

   13.15 U   VOL   
14.15 U    VOL 
Logo HetBosscheGebaar

Stadswandeling Den Bosch

Tijden volgen nog

Het Bossche Gebaar neemt je mee door hun mooie stad! 

Wandel door de mooie stand onder begeleiding van een echte Bosschenaar. Deze wandeling is gratis.  Er zijn max 20 plekken per wandeling. Meld je dus wel aan. De wandeling wordt vertaald door schrijf- en Gebarentolken.

 13.00 u  VOL
14.30  U  VOL

Sport en Spel

Drie maal een uur gedurende de hele dag!

SH Jong organiseert op het terrein van de Verkadefabriek gedurende de dag verschillende spelen voor mensen van  8 tot 99.  Je kunt je ter plaatse melden als je mee wil doen. In aanloop naar WDD komt hier meer informatie over!

Tramkade

Suggesties Den Bosch

Wat is er nog meer aan activiteiten en horeca in Den Bosch?

In en om de Verkade fabriek vind je de hele dag door verschillende lekkernijen en ook het avondeten smaakt er goed. Op het buiten terrein vind je een barista en een smoothie bar.  Op de tramkade, de naam van het terrein waar de Verkadefabriek op staat, vind je nog een aantal gezellige eet- en drinkgelegenheden. 

In het werkwarenhuis op de begane grond is van Aken, vanaf 12:00 geopend voor lunch, borrel en diner. Als je een stukje doorloopt richting het water loop je tegen het gebouw van de Bossche Brouwers aan de vaart aan. Dit is HET Gebarencafe van het Bossche Gebaar en the place to be.

Een bezoek aan de bekende eetgelegenheden in de Korte Putstraat mag natuurlijk eigenlijk ook niet ontbreken als je dan toch in Den Bosch bent! Deze straat staat bekend om de Brabantse gezelligheid en het eten smaakt er naar meer! Vanaf de Verkade fabriek loop je er in 19 minuten naartoe langs gezellige straatjes en paadjes. In de buurt van het station , op zo’n 10 minuten lopen van de Verkade fabriek is de afvaart plek voor de Binnendieze. Ook hier is het keigezellig en kun je lekker eten. Le Duc was in het verleden het Gebarencafe dat eigenlijk wegens succes is gestopt. Boven vond je de jongere garde en beneden de iets oudere ;-). Het werd zo druk dat het niet meer te doen was. Le Duc kijkt uit naar jullie komst. 

 Zie  de website  Tramkade Den Bosch | Den Bosch. Ook voor de mogelijkheden op het water. En bijgaand de link naar De Sint-Janstoren. De Sint-Janstoren beklimmen - DagjeDenBosch.com.

© Werelddovendag 2023

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse Solutions